3.5 милиона от задлъжнели работници търсят данъчните в Плевен

3725
3.5 милиона от задлъжнели работници търсят данъчните в Плевен
Снимка: БГНЕС

Офисът на НАП в Плевен предприема крути мерки спрямо 1 800 задлъжнели служители и работници на фирми от региона, чиито дългове към хазната възлизат на почти 3. 5 милиона лева, съобщава Topnovini.bg.

Петдесет и трима работодатели на територията на Плевенския регион са получили писма от ТД на НАП В.Търново, придружени със списъци с имената на техни служители с непогасени публични задължения към различни институции. Неизрядните физически лица са поканени в агенцията, за да уточнят задълженията си.

Приходната агенция продава коли на длъжници за 200 лв.

Ако си търсите евтина кола, ето къде можете да я откриете - през следващите две седмици НАП ще обяви над 60 търга за леки автомобили, ...

НАП офис Плевен обръща внимание, че информация за задълженията не се предоставя по телефона.

Притежателите на Персонален идентификационен код /ПИК/, издаван безплатно от администрацията срещу документ за самоличност, могат сами да направят справка в сайта на НАП за вида и размера на задълженията си. В случай, че не се предприемат действия за доброволно погасяване на дълга, ще се пристъпва към запор върху работната заплата.

Отчетените резултати до момента показват, че предприетите мерки са успешни и средно всеки трети длъжник към хазната предпочита да се издължи незабавно. Предстои такива съобщения да получат и общинските администрации, както и работодателите с по-малка численост на персонала във всички седем области от териториалния обхват на ТД на НАП Велико Търново.

Дирекция „Събиране“ при ТД на НАП Велико Търново възприе новата мярка в кампанията си срещу физически лица с просрочия направени към НАП, КАТ, съда и други публични взискатели. Като първа стъпка за събиране на просрочията, приходната администрация информира работодателите със списъчен състав над 100 души и търси съдействие от тях, чрез уведомителни писма.

Ипотекираните жилища на длъжници ще се продават само на пазарна цена

С промяна в Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК) парламентът реши, когато даден имот е ипотекиран заради изтеглен кредит, да не може ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен