МУ в Плевен започва кандидатстудентската си кампания тази събота

40143
МУ в Плевен започва кандидатстудентската си кампания тази събота
Снимка: Thinkstock

Медицинският университет в Плевен започва кандидатстудентската си кампания тази събота. Това съобщи за БТА експертът Велина Дукова.

В съботно-неделни подготвителни курсове по биология и химия започва обучение на желаещите да кандидатстват медицина. Записването е до петък, включително. Обучението ще се води от преподаватели във висшето училище 10 поредни седмици. Всеки курс включва 60 академични часа. Тази година има промени в съдържанието и формата на конкурсните изпити, каза Дукова. Изпитът по биология ще бъде 5 часа и ще включва два отделни теста по 30 въпроса, които ще покажат знанията на материала от 8 и 9 клас. Владеенето на материала от 10 клас ще бъде проверено чрез въпрос, разработен по време на изпита. Сборникът с тестове по биология за 8 клас е готов, скоро ще излезе от печат и вторият сборник - с тестове за 9 клас, допълни Дукова. Облекчава се съдържанието и формата на изпита по химия.

Тролеите в Плевен ще се движат по четири нови маршрута

Разширяване на тролейбусната мрежа с 4 нови маршрута с обща дължина 6 681 м предвижда проектът „Интегриран градски транспорт на П...

Конкурсът ще бъде 4 часа и ще включва развиване на един въпрос и решаване на 4 задачи. Кандидатите могат да се подготвят за решаване на задачите с "Помагало по химия за кандидат-студенти", което университетът разработи. До края на месеца ще бъде публикуван и "Справочник за кандидат-студенти".

През април ще се състои предварителна изпитна сесия - на 4 април е тестът по биология, изпитите по биология и химия са съответно на 5 и 18 април. Редовната изпитна сесия ще бъде през юли. Кандидатите ще могат да участват в класирането с по-високата оценка от двете изпитни сесии, уточни Дукова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен