За първи път БСП няма да издигне самостоятелен кандидат за кмет на Плевен

5579
За първи път БСП няма да издигне самостоятелен кандидат за кмет на Плевен
Снимка: БГНЕС

За пръв път в демократичната история на България БСП няма да издигне самостоятелен кандидат за кмет на Плевен за предстоящия местен вот. Това съобщи депутатът от „Коалиция БСП Лява България” Васил Антонов, цитиран от БГНЕС.

БСП подкрепя кандидатурата за кмет на Плевен на бизнесмена Антон Георгиев, който е кандидат на ПК „Тракия”. На предишните избори той се кандидатира от „Гергьовден”, а съпругата му е на възлов пост в сегашната общинска администрация на кмета от ГЕРБ проф.д-р Димитър Стойков, който отново е кандидат.

Подписите на лидери от РБ са фалшифицирани в община Родопи

Администрацията на община Родопи, в която се правят консултациите за състава на бъдещата общинска избирателна комисия, сезира дирекцият...

От останалите общини в Плевенска област, социалистите издигат 6 действащи кметове и подкрепят още един кандидат, издигнат от друга партия, също настоящ кмет. Това е кметът на община Долни Дъбник Борислав Станимиров, кандидат на БЗНС.

В община Белене БСП залага на сегашния кмет Момчил Спасов, който декларира готовност на общината за усвояване на три пъти повече средства по европроекти от досегашните 13 млн. лв. В община Гулянци социалистите издигат сегашния кмет Лъчезар Яков. В Долна Митрополия БСП също предлага сегашния градоначалник Александър Печеняков, който зад гърба си има два кметски мандата. В Долни Дъбник БСП ще подкрепи кандидатурата на досегашния кмет Борислав Станимиров. В община Искър техният кандидат е Валентин Йорданов с четири мандата като кмет. В община Кнежа БСП ще заложи на жена- кандидат. Това е Бисерка Младжова. Друга жена, издигната от БСП – Любка Александрова, ще се бори за втори кметски мандат в община Левски. В Никопол кандидатът на БСП е сегашният кмет Емил Бебенов. В община Пордим кандидатът на БСП е Илиян Александров, я в община Червен бряг БСП издига областния си председател Мирослав Михайлов.

Васил Антонов заяви, че кандидатите на левицата ще водят честна, етична и коректна предизборна кампания, с минимум материални средства. Той подчерта, че целта на БСП е на първия тур да имат поне двама избрани кметове - в Белене и Левски. БСП ще търси широка подкрепа за своите кандидати, достигнали до втори тур, като ще води разговори с всеки, който е водил етична и честна предизборна кампания. До края на следващата седмица БСП ще обяви и кандидатите си за общински съветници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен