Зеленогорски: Ще покажа на Борисов протоколи, които говорят за купени гласове в Плевенско

5046
Зеленогорски: Ще покажа на Борисов протоколи, които говорят за купени гласове в Плевенско
Снимка: БГНЕС

"Няма да се извиня на Бойко Борисов. Ще насроча среща с него, за да му обясня фактите и да му ги покажа. Ще му дам протоколи, които да ги анализираме и да видим дали е имало купуване на гласове в Плевенско". Това каза в ефира на bTV. съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Коментарът му беше направен по повод част от изказването на премиера Бойко Борисов в изборния ден. Тогава той заяви, че Зеленогорски трябва да му се извини, защото е твърдял, че ГЕРБ са купили гласове в Плевен и областта, а в последствие кметско място беше спечелено от кандидат, който е подкрепен от реформаторите, посочва Topnovini.bg.

Не беше нужно да влизаме в такива емоции, съжали Зеленогорски

Сега е време на усмивките, работихме до късно да изчистим градовете… През последните 3 седмици работехме по създаване на инфраст...

"Обадих му се и в деня на изборите да му кажа, че наш застъпник беше бит в и заплашван със смърт. Но мисля, че е най-добре да се видим на живо и да се разберем, като огледаме обстойно резултатите в областта“, каза още Зеленогорски.

За пример за купуване на гласове той даде село Буково. По думите му там 92% от хората са гласували за ГЕРБ, а едва 2% за други. “Това е някаква неистова любов към ГЕРБ. Не е реално обаче, това не е времето на Тодор Живков“, каза още той.

Зеленогорски разказа, че напрежението в Плевен не е точно между ГЕРБ и Реформаторите, а между Реформаторския блок и „една плевенска клика, която нанася поражения и върху ГЕРБ“.

„В деня на изборите звънях до директора на областната дирекция на МВР, споделих с него всички факти и сега ще ги покажа и на Борисов и ще ги обсъдим. На никой не прави впечатление, че в някои секции се гласува на 100% за една партия“, каза той.

Зеленогорски: Поведението на АБВ създава напрежение

Мястото на обсъждане на коалиционните въпроси е в легитимните формати, а не през медиите. Не е конструктивно това, което постоянно ч...

Зеленогорски обясни, че седмица преди изборите 20-30 автомобила, предвождани от партийни лидери, са потискали хората в плевенска област и са се „движели като орда“.

„Аз подадох сигнал за това. Дадох им имената на тези хора и всички подробности, които имах. От областната полиция ми казаха, че тези хора са профилактирани. Вместо обаче да бяха привикали тях те извикаха мен на разпит“,посочи още Зеленогорски.

Той допълни, че на първия тур в Плевен са били купени над 12 хиляди гласа, но полицията трябвало да установи за кого са били те.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен